Overvloed aan off market vastgoed deals!

Wat zijn off market vastgoed deals?

Vastgoed dat niet publiekelijk op sites als Funda en Huislijn wordt gepresenteerd, worden off market vastgoed deals genoemd. Off market vastgoed deals worden vaak in besloten netwerken aangeboden. Deze deals worden aangeboden door particulieren die hun huis willen verkopen of door vastgoedbeleggers die een beleggingspand (in verhuurde staat) willen verkopen.

Op dit moment is er een overvloed aan off market vastgoed deals. Dit kan een win win situatie creëren voor zowel de koper als de verkoper. De verkoper wil vaak snel het vastgoed verkopen waarvoor de koper een gunstige prijs betaalt.

Een off market vastgoed deal heeft onder andere de volgende voordelen:

  • Als verkoper geniet u gemak & zekerheid bij een snelle verkoop
  • Als koper kunt u iets onder de marktwaarde aankopen
  • Er is weinig concurrentie van andere kopers

Voorbeeld van een off market vastgoed deal

Er zijn verschillende manieren om vastgoed via de off market vastgoed markt te verkopen. Wellicht verkoopt u uw onroerend goed aan iemand in uw netwerk, bijvoorbeeld een vriend of een kennis. In dit geval komt u gezamenlijk tot een verkoopprijs en regelt de overdracht met de notaris.

U kunt ook gebruik maken van een deal finder. Een deal finder is actief opzoek naar eigenaren die willen verkopen en beschikt over een netwerk van investeerders die opzoek zijn naar onroerend goed als belegging.

Het verkopen via een deal finder brengt voordelen met zich mee voor de verkoper. Een koper is snel gevonden en over het algemeen kunnen investeerders “zonder gedoe” afnemen. Daarnaast bespaard de verkoper op de makelaarskosten en heeft niet tientallen mensen over de vloer. Het gaat hen vaak om gemak en zekerheid.

Wat zijn de nadelen?

Naast de vele voordelen van off market vastgoed deals, zijn er ook een aantal nadelen. Dat een pand off market wordt aangeboden betekent niet dat het ook een goede investering is. Het komt voor dat een verkoper een te hoge prijs vraagt, waardoor er geen rendement kan worden behaalt door een investeerder.

Het kan zijn dat er veel aan een pand moet gebeuren voordat er rendement behaald kan worden. Daarnaast hangt het behalen van rendement nauw samen met hoe u de financiering regelt, waar op operationeel vlak vaak de grootste kostenpost zit. Het is erg belangrijk dat u als koper kennis hebt over de mogelijkheden en risico’s van het aankopen van onroerend goed.

Hoe vind je off market vastgoed deals?

Off market vastgoed deals worden vaak verspreid in exclusieve netwerken. Bent u opzoek naar goede off market vastgoed deals? Meld u hier aan voor ons off market vastgoed netwerk!

Wilt u uw woning op bedrijfspand verkopen en gebruik maken van onze diensten? Meld hier uw onroerend goed aan.

Gerelateerde artikelen